Spatzle sunt taitei germani. Eu i-am cumparat de la Lidl in timpul saptamanii germane.
Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare.
Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul.
Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul, prazul si untul si se gatesc inca 5 minute. Se adauga supa, foaia de dafin, lintea, baconul, zahar sare si piper si se fierb 40 de minute la foc mediu.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Carnatii se prajesc in putin ulei, pana devin crocanti, 8-12 minute.
Se adauga patrunjelul si otetul peste linte si se mai lasa 4 minute.
Se servesc pastele cu lintea si carnatii crocanti.