Desert Piscozmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2018 | 3975 vizualizari

 

Tot din categoria rapid, fara fasoane, pampoane sau alte complicatii ca asa a picat anul asta sa nu fiu in parametrii optimi....imi picase pe piscoturile cu cacao si de cate ori voriam sa fac ceva nu le gaseam, acum 2 saptamani am dat peste ele si le-am achizitionat, sa fie acolo, ca nu se stie si uite ca mi-au prins bine ca m-au scos din impas....

 

INGREDIENTE

  • 46 piscoturi cu cacao d ela Boromir
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 600 ml frisca lichida Hulalla
  • 300 g zmeura congelata
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata
  • Pt inmuiat piscoturi
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri lichior cafea
  • 300 ml apa
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Piscozmeurica:

Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un castron de inox si am pus castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata, tagem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Omogenizam si apoi acest amestec il punem in bolul robotului peste mascarpone si frisca lichida, mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam si zmeura si continuam sa mixam inca 3-4 min. Amestecam ness-ul cu lichiorul de cafea si apa apoi inmuiem piscoturile, asezam primul strat de piscoturi cate 6 pe rand  ori 4 randuri apoi crema, al doilea strat de piscoturi dar le-am asezat invers, adica doua randuri a cate 11 piscoturi, am intins crema, am ornat cu moate de crema, am presarat drajeuri de ciocolata si zmeura.Am dat la rece. Maine vad eu ce a iesit.....:D

TIPS-URI

1

puteti renunta la gelatina eu am avut o problema cu mascarponele, nu stiu de ce a fost cam moale, desi era in termen....asa ca am zis sa nu risc sa iasa o ''ciorba''....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Piscozmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si dulce de leche