Am pornit de la a face fursecurile marocane ale Jamilei, dar pentru ca-mi notasem pe aceeasi foaie de hartie 3 retete diferite, le-am incurcat si am facut alta compozitie, cu ingrediente de la fursecuri cu unt.
Nimic nu mi s-a parut ciudat, pana cand le-am modelat si pus in tavi si mi-am amintit ca n-am pus praf de copt desi parca citisem ca reteta e cu praf de copt...
M-am uitat inca o data pe hartie si am vazut incurcatura, dar le-am lasat asa, era prea tarziu sa mai modific ceva.
Cu toate acestea, fursecurile au iesit foarte gustoase, fragede si dragalase.
Va invit sa le probati!
Pentru finisare:
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare.
Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.
Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci pe care le trecem prin albus de ou batut si apoi prin alune maruntite.
Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul degetelor ( eu am folosit un maner rotund de cutit, pentru ca am unghiile mari si gauream aluatul :))) ) formam o adancitura in mijloc.
Dam tava la cuptor pentru cca 10 minute sau pana ce fursecurile devin aurii.
Scoatem fursecurile din cuptor si umplem golul din centru cu gem de fructe ( apentru diversitate, am folosit de caise si capsuni )
Am presarat peste gem fulgi de cocos.
Sunt delicioase!
1
Aluatul se poate prepara si fara ajutorul mixerului, ajutandu-ne doar de maini.
2
Din compozitia data se obtin 3 tavi cu fursecuri.