retete romanesti
Se cerne faina, o punem in bol mare, adaugam ouale, amestecam, apoi laptele caldut in care am pus zaharul la topit, amestecam din nou, adaugam coaja rasa de la o lamaie, drojdia si untul topit si framatam bine pana se dezlipeste coca de pe maini. O presaram cu putina faina acoperim bolul cu un prosop si lasa la crescut.intre timp pregatim crema de nuci.nucile pisate cu esenta de rom,cacao si putin lapte le amestecam bine pina se incorporeaza bine ingredientele.cand aluatul a crescut il framantam putin apoi intindem pe masa ca o foaie peste el adaugam crema de nuci o intindem pe toata foaia rulam cozonacul il impletim daca dorim.il punem in tava de copt in care am pus hatie de copt,il ungem cu galbenus de ou,adaugam cateva nuci peste el si il bagam la cuptorul incins in prealabil pentru circa 50 minute,sa fie rumenit si bine crescut.
1
se pot adauga si bucati de rahat
2
il taiem cand s-a racit