Baza perfecta pentru supe, sosuri, tocanite etc.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate.
Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere.
Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore.
Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte.
A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.
1
Din cantitatile recomandate, rezulta aprox 3 litri de stock