Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

de Ina in Torturi, 24 Dec 2018 | 8380 vizualizari

 

Un tort delicios, pe care va recomand sa-l preparati indiferent de ocazie. Eu l-am preparat in vara, la aniversarea de 50 ani a sotului meu . 
 
Inspirat de pe savurosTV

 

INGREDIENTE

Baza si coji de eclere:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 15 g zahar
  • 7 oua

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 ml esenta de vanilie
  • 150 g unt

Crema de lapte condensat:

  • 300 g crema de branza
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 g iaurt gras
  • 200 g smantana
  • 10 g gelatina
  • 10 g zahar vanilat

Sos de ciocolata:

  • 75 g ciocolata neagra
  • 20 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550:

Baza de tort si cojile de eclere.

Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea. 

Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului. 

Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, unul câte unul, mixand dupa fiecare. 

Formam baza tortului spritand aluatul circular în tava cu inel detasabil. Am folosit tava cu diametrul 22 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt, iar la spritare am lasat distanta intre inelele de aluat pentru a permite cresterea la copt. 

Am copt in cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 15 minute, apoi înca 10 minute la temperatura de 180°C. 

Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului pentru a nu se lasa ( descreste ) aluatul. 

Restul aluatului se spriteaza sub forma de rozete pentru cojile de eclere. 

Crema de vanilie :

Mixam galbenusurile cu 150 g zahar pâna se albesc si devin cremoase.

Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam laptele amestecand usor sa nu se formeze cocoloase.

Transaferam amestecul într-o craticioara pe care o punem la foc mic pana ce compozitia se ingroasa, avand grija sa amestecam continuu pentru a evita lipirea de peretii vasului. 

Oprim focul si adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie. Omogenizam  si incorporam in crema fierbinte si untul taiat bucati. 

Pentru a nu se forma crusta deasupra, asezam peste crema ( direct pe ea, nu doar pe buza vasului ) o folie alimentara si dam crema la frigider pentru cca. 40 de minute, pâna se raceste complet. 

Cu aceasta crema de vanilie umplem cojile de eclere. 

Crema cu lapte condensat:

Mai intai punem gelatina la hidratat folosind apa rece cat sa o acopere bine. 

Laptele condensat se amesteca cu crema de branza, iaurtul, smantana si zaharul vanilat.

Punem gelatina hidratata 10-15 secunde la microunde, pâna devine lichida, apoi o incorporam in crema de lapte condensat. 

Asamblare tort ecler: 

Asezam baza de tort pe un platou si montam in jurul ei inelul tavii în care am copt-o.

Turnam peste baza jumatate din cantitatea de crema cu lapte condensat, iar peste crema asezam eclere umplute cu crema de vanilie.

Turnam restul de crema si dam tortul la rece pentru 4-5 ore, pana se intareste crema.

Indepartam inelul detasabil si asezam deasupra cremei de lapte condensat eclere cu vanilie .

Sos de ciocolata: 

Topim ciocolata, adaugam 20 ml de lapte si amestecam rapid cu telul. Punem ciocolata topita într-un posh si decoram tortul. 

TIPS-URI

1

Pentru spritat m-am ajutat de un posh cu dui cu deschiderea mare, pentru ca aluatul sa curga destul de gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata