Desert poale-n brau

de Bya Ralu in Dulciuri, 23 Dec 2018 | 3641 vizualizari

 

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 550 gr faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 50 gr unt
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci( mie mi-a ramas f multa)
  • 150 g stafide
  • 70 g zahar
  • 2 linguri de gris
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala sau lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza mica,laptele se pune putin cate putin si se mareste putin viteza,se lasa sa se framante circa 10 minute.

Aluatul se lasa intr-un bol uns cu ulei,se acopera cu folie de plastic,si se lasa la loc cald sa creasca.

Intr timp se pregateste umplutura.

Se amesteca branza cu 2 oua si zaharul,se pune esenta de vanilie,coaja de portocala stafidele si grisul,se amesteca foarte bine.

Dupa ce a crescut aluatul,se rastoarna pe masa de lucru,se imparte in jumatate,se modeleaza aluatul,se incepe sa se intinda o bucata ,presaram faina daca este nevoie,se intinde bine ,se taie un patrat,iar patratele sa fie egale sau dupa ochi,se poate si masura cu o rigla.

Fiecare bucata se umple cu branza,se unesc colturiile,presand,dupa care se iau si urmatoarele colturi presand bine.

Se pun intr-o tigaie tapetata cu hartie de copt,se ung cu un ou amestecat bine cu putin lapte.

Se dau la cuptor circa 20 minute.

Se lasa la racit si se presara zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

30.12.2018, 00:16

multumesc

Ancutsa 1

05.01.2019, 21:39

Foarte bune!

mihaelar63 1

08.04.2021, 00:07

Felicitari pentru aluatul de casa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere