Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei
Reteta romaneasca
Pentru aluat:
In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza mica,laptele se pune putin cate putin si se mareste putin viteza,se lasa sa se framante circa 10 minute.
Aluatul se lasa intr-un bol uns cu ulei,se acopera cu folie de plastic,si se lasa la loc cald sa creasca.
Intr timp se pregateste umplutura.
Se amesteca branza cu 2 oua si zaharul,se pune esenta de vanilie,coaja de portocala stafidele si grisul,se amesteca foarte bine.
Dupa ce a crescut aluatul,se rastoarna pe masa de lucru,se imparte in jumatate,se modeleaza aluatul,se incepe sa se intinda o bucata ,presaram faina daca este nevoie,se intinde bine ,se taie un patrat,iar patratele sa fie egale sau dupa ochi,se poate si masura cu o rigla.
Fiecare bucata se umple cu branza,se unesc colturiile,presand,dupa care se iau si urmatoarele colturi presand bine.
Se pun intr-o tigaie tapetata cu hartie de copt,se ung cu un ou amestecat bine cu putin lapte.
Se dau la cuptor circa 20 minute.
Se lasa la racit si se presara zahar pudra.