Mini tarte cu legume

de adnia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 4879 vizualizari

 

O idee pt. gustari , mic dejun, aperitive....si tot ce va place voua!

 

INGREDIENTE

  • pt. aluat:
  • -1 ou
  • -1 lingura untura de casa
  • -putina sare
  • -1 varf de cutit praf de copt
  • - cascaval ras
  • -2-3 linguri apa cu gheata
  • -faina cat cuprinde
  • pt umplutura
  • -legume fierte putin in apa cu sare si maruntite (eu am pus morcov, ardei gras, broccoli, un fir de ceapa verde proaspat)
  • -2 oua
  • -smantana
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu legume:

Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura.

Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras, am amestecat cu morcovul taiat cuburi mici, mici si broccoli maruntit, am asezonat cu sare si piper si am amestecat cu ou batut, smantana si cascaval.

Am scos aluatul de la rece, am format bilute si le-am le-am copt in forma de fonta din dotare (ca aceea de nuci...veeeeche, veche, dat care mi-e tare draga).

Daca nu aveti o astfel de forma, puteti aseza aluatul in mini forme de tarta sau savarine, unse cu unt si tapetate cu faina, sau puteti folosi tava de briose cu acelasi succes.In aceste cazuri, asezati aluatul in forme, iar in cavitatea formata puneti hartiute speciale de briose, pe care le umpleti cu boabe de fasole, orez, linte etc,. ce aveti prin casa si e bun de sacrificiu (acest procedeu este folosit pt. a impiedica aluatul sa se lase pe margini, iar fundul formelor sa se umfle, rezultand niste cosulete tare inestetice). Dati formele la cuptor pana se rumeneste crusta, iar dupa racirea completa, le scoateti din forme...si aveti cosuletele perfecte.

Dupa ce am terminat de copt cosuletele, le-am umplut cu compozitia de mai sus si le-am dat la cuptor pt. 10 min. Sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Eu le prefer reci.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte Marocane umplute cu pui (reteta video)