O idee pt. gustari , mic dejun, aperitive....si tot ce va place voua!
Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura.
Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras, am amestecat cu morcovul taiat cuburi mici, mici si broccoli maruntit, am asezonat cu sare si piper si am amestecat cu ou batut, smantana si cascaval.
Am scos aluatul de la rece, am format bilute si le-am le-am copt in forma de fonta din dotare (ca aceea de nuci...veeeeche, veche, dat care mi-e tare draga).
Daca nu aveti o astfel de forma, puteti aseza aluatul in mini forme de tarta sau savarine, unse cu unt si tapetate cu faina, sau puteti folosi tava de briose cu acelasi succes.In aceste cazuri, asezati aluatul in forme, iar in cavitatea formata puneti hartiute speciale de briose, pe care le umpleti cu boabe de fasole, orez, linte etc,. ce aveti prin casa si e bun de sacrificiu (acest procedeu este folosit pt. a impiedica aluatul sa se lase pe margini, iar fundul formelor sa se umfle, rezultand niste cosulete tare inestetice). Dati formele la cuptor pana se rumeneste crusta, iar dupa racirea completa, le scoateti din forme...si aveti cosuletele perfecte.
Dupa ce am terminat de copt cosuletele, le-am umplut cu compozitia de mai sus si le-am dat la cuptor pt. 10 min. Sunt delicioase atat calde, cat si reci.
Eu le prefer reci.
Enjoy!