Pireul: Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga untul, laptele si smantana. Se paseaza cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare.
Carnea: Intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand uleiul s-a incins se pune ceapa, morcovul (spalate, tocate). Cand sunt pregatite jumatate se pune carnea, baconul, sarea piperul, cimbrul si boiaua dulce de ardei. La final am adaugat un ou pentru a se lega mai bine compozitia. Se adauga patrunjel si marar verde (eu am pus de la congelator).
Asezarea: Intr-o tava de yena, am pus putin ulei. Am pus in un strat de pireu, un strat de carne si am acoperit cu un strat de pireu. Deasupra am pus bucatele mici de cascaval si cimbru.
Am lasat la cuptor pana ce a capatat deasupra o culoare aramie.
Pofta buna!