Merluciu la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Ian 2013 | 21352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor:

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :)) Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă. Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.

Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]