Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici este gata. Amestecam faina cu maiaua, cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut, cu untul topit, dar nu fierbinte ci doar caldut si framantam un aluat. Intr-un castron punem aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie, pentru 40 minute.
Cind este gata, rasturnam aluatul pe masa pe care am pudrat-o cu putina faina pt a nu se prinde aluatul. Intindem bine cu sucitorul aluatul pe care-l taiem apoi in doua. Pe prima foaie punem nutela si o intindem cit putem si cit ne permite aluatul sa nu-l stricam. Il facem sul si taiem bucati de 5 cm, pe care le punem in tava in care am pus hirtie de copt. Batem albusurile spuma care ne-au ramas de la cele 4 oua, adaugam zahar cit dorim noi de dulci sa fie, punem si nuca macinata si amestecam. Cu aceasta compozitie umplem cealalta jumatate de foaie de aluat si procedam la fel si cu ea. Cind asezam melcii in tava trebuie sa lasam spatiu intre ei pt a avea loc sa creasca. Mai lasam tava cu melci pt 20 minute la crescut .
Inainte de a-i da la cuptor ii ungem cu un ou batut spuma si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.