Macrou prăjit în unt

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Ian 2013 | 5283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou mare ( aprox. 500 g),
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță praf de usturoi,
  • 1/2 linguriță piper alb,
  • 1/2 linguriță piper negru,
  • 1 linguriță boia de ardei,
  • 1 lingură măghiran uscat,
  • 1 lingură mărar proaspăt,
  • 50 g unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prăjit în unt:

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele. Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie.

Într-un castron amestecăm sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, mărarul tocat mărunt și măghiranul. Se amestecă bine. Se presară fileurile de macrou pe ambele fețe cu amestecul de condimente. Încingem un wok și punem untul să se topească. Când s-a topit complet untul, punem fileurile de macrou în wok și prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se dorește un pic mai crocant, repetăm prăjirea pe ambele părți ( în funcție de puterea focului).

Servim imediat cu garnitura preferată.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prăjit în unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu legume chinezesti