este o reteta din click pofta buna! este foarte buna,sa o incercati,e putin modificata dar buna
Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa 1 minut pe foc.
Cartofii se curata se coaja, se spala si se taie felii groase de 0,5 cm, care se fierb pe jumatate in apa cu sare,dupa care se scurg.
Vinetele eu le-am pasat, se pot folosi vinete necoapte care se taie rondele si se prajesc putin in ulei dupa care se adauga in tava de copt.
Intr-un vas termorezistent se adauga 1 strat de cartofi, adaugam vinetele pasate, carnea si cartofi deasupra.
Untul se topeste intr-o tigaie mare, se pune faina, se amesteca si treptat se adauga laptele, amestecand continuu si se lasa la foc mic 15 minute sa fiarba. Dupa ce s-a racit sosul un pic, se adauga ouale amestecate cu iaurtul si cascavalul dat pe razatoare, se amesteca bine.
Se toarna peste ingredientele din vas sosul bechamel si se introduce vasul in cuptorul preincalzit circa 1 ora. Se serveste cu smantana