Minestrone vine din cuvantul italian "minestra" insemnand supa, si e una dintre peferatele mele!
E o reteta foarte gustoasa ptr post!
Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea fierberii). Apoi, dupa cca 30 de minute, punem si fasoalea clatita putin in apa si strecurata, si lasam la fiert incet, acoperit, cca inca o ora, pana cand fasolea e fiarta. La urma punem si pastele si mai lasam cca 8-10 min, dupa care punem sare si lamaie dupa gust.
Parmezanul il punem la urma in farfurie, dar bineinteles e optional.
1
In loc de zeama fiarta de la pui, puteti pune cubulete de knorr.
2
Ptr un parfum mai intens, puteti pune cateva foi de busuioc proaspat(basilic) in farfurie.
3
In loc de fasole alba, puteti inlocuie cu fasole verde, boabe care fierb mai repede, sau uneori eu pun si fasole rosie, mexicana.