Ghebe la otet

de Constelatialeu in Conserve, 23 Ian 2013 | 47456 vizualizari

 

Farmecul este sa mergi sa le culegi.Dar cand le primesti gata culese zici ''Doamne`ajuta''.

 

INGREDIENTE

  • cca 6 kg.ghebe gata curatate
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 100 g sare
  • 200 g sare in apa care fierbi ghebele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la otet:

Partea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l apa si 200 g sare cand da in clocot se pun ghebele si se lasa cca 10 min.Separat preparam un amestec de apa si otet,in care adaugam sare si zahar si il dam intr-un clococt.scurgem ghebele fierte si le asezam in borcanele de 400 g,peste care adaugam amestecul de apa si otet.le punem capacul si le mai fiebem la baie de abur cca 10 min.Se invelesc borcanele calde cu o patura si se lasa la racit pana a doua zi cand vor fi depozitate,in camara,beci etc.

Se pot servi asa cum sunt sau se poate adauga ulei si usturoi tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

23.01.2013, 20:15

bunica ne facea mereu... tare bune mai erau..

diaconta 1

23.01.2013, 21:18

as zice si eu Doamne ajuta dar le iau din piata))
asa nu am mancat niciodata

Rocsi 1

23.01.2013, 21:19

Sunt foarte bune si gustoase..Noi le punem dar cu sare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la borcan