Gem de banane si ananas

de adnia in Dulceata / Gem, 14 Ian 2013 | 6013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 banane
  • - bucatele de ananas din compot
  • - 1 cana de apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • -zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de banane si ananas:

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de ananas si le-am lasat pe foc pana s-au legat (cca 40 min., in cazul meu), bineinteles, amestecand din cand in cand. Mie nu mi-a iesit dulceata, pt. ca fructele au devenit oarecum pasta, si deci, l-am numit gem de banane si anans. Dar asta nu m-a impiedicat sa constat ca e foarte bun si parfumat ...si il voi folosi la prajituri!

Cand l-am transferat fierbinte in borcane, mi-a venit o idee: eu ador combinatia de ciocolata-banane, asa ca am pus pe fundul borcanului cateva bucatele de ciocolata amaruie (preferata mea), apoi gemul fierbinte (care a topit-o putin),, dupa care am infiletat capacul si am rasturnat borcanul cu fundul in sus, ca sa se creeze vidul.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de banane si ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

diana_k 1

15.01.2013, 09:23

laura_n 1

15.01.2013, 12:23

oau, nu am mai papat, dar cred ca este delicios!

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dovleac si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 21:38

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise