Gogosi

de AdriiAdi in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 2687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • un cubulet de drojdie cat o nuca
  • 300 ml lapte sau apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte.
Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un servet si il lasi la crescut o jumatate de ora.
Cand verifici daca este gata apesi cu degetul pe coca si daca ea revine la forma initiala e gata.Imparti coca in 2  sau 3 si intinzi fiecare particica pe planseta cam de 1 cm grosime dupa care o tai in patrate si  le prajesti in  baie de ulei incins.Dupa ce le-ai prajit la pudrezi cu jumatatea de plic de zahar pudra cu aroma de vanilie care ti-a ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post