Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...
Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute.
Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert până s-au ridicat la suprafața. Am făcut asta în mai multe reprize, din timp în timp am scos găluștele pe o strecurătoare, pană am terminat tot aluatul. Le-am trecut într-un jet de apa rece.
Am topit la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu șuncă, până a devenit crocantă și am adăugat găluștele. Am ras deasupra 250 g de branza telemea tip Feta (asta am găsit aici) si am amestecat bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar galuștele sunt foarte bune si fără acest pas.
1
Găluștele, făra brânză sunt o garnitura minunata la tocănița de carne de pui cu smântână.