Galuste cu branza sarata

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 5970 vizualizari

 

Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...

 

INGREDIENTE

  • 600 g de faină
  • 3 ouă
  • apa cât cuprinde
  • sare
  • slanina cu șuncă
  • 250 de g de brânză tip Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu branza sarata:

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute.

Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert  până s-au ridicat la suprafața. Am făcut asta în mai multe reprize, din timp în timp am scos găluștele pe o strecurătoare, pană am terminat tot aluatul. Le-am trecut într-un jet de apa rece.

Am topit  la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu șuncă,  până a devenit crocantă și am adăugat găluștele. Am ras deasupra  250 g de branza telemea tip Feta (asta am găsit aici) si am amestecat  bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar  galuștele sunt foarte bune si fără acest pas. 

TIPS-URI

1

Găluștele, făra brânză sunt o garnitura minunata la tocănița de carne de pui cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute