Gogosi pufoase cu lingura

de Mirela_Tilvescu in Dulciuri, 10 Feb 2013 | 39958 vizualizari

 

Fine si parfumate sunt preferatele copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1 pahar si 1/2 de lapte
  • un pliculet drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • ulei pt prajit
  • zahar si scortisoara pt rostogolit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu lingura:

Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat.

Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa aceea se trec prin zahar amestecat cu scortisoara.

P.S. Aluatul nu poate fi foarte moale pt ca absoarbe mult ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase