Gulas ca la Timisoara

de Doinavar in Porc, 19 Feb 2013 | 13724 vizualizari

 

La noi la Timisoara sunt si unguri, nemti, sarbi, bulgari … Asa ca am preluat de la toti cate ceva si a iesit un super-gulas mama-mama! Sa vi-l arat si voua.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de gulas (am folosit amestec porc + vita)
  • 4-5 cepe (una rosie)
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 150 g ardei gras rosu (congelat)
  • 150 ml ketchup ardei + rosii
  • 70 g unt
  • 1 plic 20 g condimente “Gulas unguresc”: sare, piper, chili, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, etc.
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas ca la Timisoara:

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.

Dupa 4-5 minute este timpul sa adaugati bulion, ketchup si 1 litru de apa clocotita si lasati totul sa fiarba la foc mic, cu capac, aproximativ o ora.

Presarati in mancare plicul cu condimente. Daca nu aveti, inlocuiti cu toate celelalte condimente si nu uitati putina boia iute si foile de dafin. Lasati sa mai fiarba ~20 minute. Intre timp curatati cartofii si puneti-i la fiert, taiati bucati mari, intr-un litru de apa cu putina sare. Lasati-i sa fiarba 15 minute, strecurati zeama si puneti-i in gulas.

Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10-15 minute, la foc mic, si dregeti gustul de sare, piper, iute, etc.

A fost foarte bun si satios. V-am pastrat si voua o portie. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Am facut gulasul doar cu cartofi, nu si cu galuste de faina. Daca il fac cu galuste de faina, nu mai pun cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas ca la Timisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu galuste din cartofi