Galuste cu mere

de Patricia Iordache in Mancare copii, 27 Feb 2013 | 12260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 mere;
  • - 1 ou;
  • - 1 lingurita scortisoara;
  • - 2 linguri apa;
  • - sare;
  • - faina cat cuprinde (aproximativ 200-300 gr);
  • - 2 linguri unt;
  • - 2 linguri zahar;
  • - 3 linguri pesmet.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu mere:

Curatam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 g). Faina e bine sa o puneti treptat pana obtineti un aluat bun pentru modelat bilute de marimea unei nuci.

Se pune apa cu sare la fiert si se adauga galustele modelate, 10-15 minute, la foc mic, acoperite cu capacul inclinat.

Topim untul, adaugam pesmetul, zaharul si amestecam sa nu se arda.

Scoatem cu grija galustele fierte, le lasam la scurs (atentie! sa nu se lipeasca intre ele!) si le trecem prin amestecul de pesmet si zahar.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Terci de ovaz cu fructe