Grapefruit cu miere si menta

de adnia in Dulciuri, 12 Ian 2013 | 2671 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de benefic este acest fruct pt. organism: ajuta la digestie si inlesneste activitatea hepatica, contine multa vitamina C si este, in acelasi timp, fructul rege al dietelor de slabit. Deoarece in ultima vreme mi-am simtit organismul cam lenes, m-am hotarat sa fac ceva in privinta asta si am ales un desert usor, care mi-a incantat simturile.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 grapefruit (eu am ales unul roz, deoarece e ceva mai dulce)
  • 4 linguri de miere
  • cateva picaturi esenta de menta
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grapefruit cu miere si menta:

Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita alba, de jur imprejurul cozii, dar nu l-am scos din ea. Apoi am asezat jumatatile intr-un vas de jena si am pregatit glazura, amestecand mierea cu esentele (menta se combina perfect cu sucul de grapefrupt, dand o nota exotica si racoritoare, iar romul intensifica gustul dulce-amarui ). Glazura astfel obtinuta am turnat-o peste fruct si am introdus totul in cuptorul preincalzit la 180 grade, unde le-am lasat cca 20 min. Siropul rezultat a dat putin pe margini si s-a vazut ca s-a ingrosat...eu l-am adunat cu lingurita si l-am pus inapoi peste grapefruit, unde ii era locul. Am servit acest desert elegant direct din coaja, dupa ce s-a racorit si a ajuns la temperatura camerei.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grapefruit cu miere si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca