Toata lumea stie cat de benefic este acest fruct pt. organism: ajuta la digestie si inlesneste activitatea hepatica, contine multa vitamina C si este, in acelasi timp, fructul rege al dietelor de slabit. Deoarece in ultima vreme mi-am simtit organismul cam lenes, m-am hotarat sa fac ceva in privinta asta si am ales un desert usor, care mi-a incantat simturile.
Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita alba, de jur imprejurul cozii, dar nu l-am scos din ea. Apoi am asezat jumatatile intr-un vas de jena si am pregatit glazura, amestecand mierea cu esentele (menta se combina perfect cu sucul de grapefrupt, dand o nota exotica si racoritoare, iar romul intensifica gustul dulce-amarui ). Glazura astfel obtinuta am turnat-o peste fruct si am introdus totul in cuptorul preincalzit la 180 grade, unde le-am lasat cca 20 min. Siropul rezultat a dat putin pe margini si s-a vazut ca s-a ingrosat...eu l-am adunat cu lingurita si l-am pus inapoi peste grapefruit, unde ii era locul. Am servit acest desert elegant direct din coaja, dupa ce s-a racorit si a ajuns la temperatura camerei.
Enjoy!