Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2014 | 6757 vizualizari

 

Nici gem si nici dulceata,ceva intre,dar aromat si parfumat.....

 

INGREDIENTE

  • 4 kg piersici rosii ( curatate si taiate)
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina:

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si lasam sa fiarba,din cand in cand luam spuma formata.Lasam sa scada cat consideram noi,n-am scazut ca pentru gem,dar nici ca pentru dulceata,undeva la mijloc.Punem in borcane,capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi.A doua zi depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!