Sincer, n-am mai facut gulas pana acum pentru ca la mine in familie, tatal meu il pregateste, bineinteles el face gulas cu carne, dar astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc si eu, mai ales ca de mult ori l-am vazut cum il facea.
Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii.
Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii.Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.
Cand s-au scurs si cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.Cartofii se pun la fiert separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii.Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cartofii sunt perfect patrunsi.Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati!
Pofta buna!
1
Este ideal cu muraturi
2
Perfect pentru zilele in care tineti post