Desertul preferat al tuturor :X
Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve.
Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine.
Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot laptele dintr-o data, s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot)
Framantam aluatul pana devine nelipicios si face bule de aer.
Lasam aluatul cu praf de faina la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un loc calduros, ferit de curent.
Aluatul dospit il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina si il intindem cu sucitorul pana obtinem
grosimea de un deget. Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le mai lasam 10 minute sa creasca.
Gogosile le prajim in ulei din abundenta, pana se rumenesc pe ambele parti.
Se lasa pe un prosop de hartie pana se racesc si se pudreaza cu zahar pudra vanilata.
1
niciodata nu amestecati drojdia cu sarea