Am intalnit mai multe variante pe internet, nu stiu sa va spun cat de asemanatoare sunt la gust, insa aceasta este "criminala" :). Am avut mare succes cu ea la fiecare petrecere organizata. Merge de minune langa o friptura, dar si pe langa alte mancaruri pe care le asociati de obicei cu muraturi. Noi devoram si ultima picatura de sos din borcan... ba chiar pot spune ca este mai cautat decat gogosarul ;).
Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote.
Se iau gogosarii si se pun in sosul clocotind pana cand se patrund putin, dar sa aveti grija sa ramana crocanti. Nu va speriati ca este sos putin, gogosarii isi vor lasa suficienta zeama.
Ca sa se patrunda uniform puneti intai jumatate din cantitate, ii scoateti cu spumiera cand sunt patrunsi, apoi adaugati restul si repetati procesul.
Se aseaza apoi gogosarii in borcanele curatate si sterilizate si se toarna sosul fierbinte peste ei. Se capacesc si se racesc in paturi groase.
1
Ii lasati sa stea vreo 2-3 saptamani inainte de a-i savura.