Gogosari in sos

de andresita in Conserve, 18 Sep 2014 | 10156 vizualizari

 

Am intalnit mai multe variante pe internet, nu stiu sa va spun cat de asemanatoare sunt la gust, insa aceasta este "criminala" :). Am avut mare succes cu ea la fiecare petrecere organizata. Merge de minune langa o friptura, dar si pe langa alte mancaruri pe care le asociati de obicei cu muraturi. Noi devoram si ultima picatura de sos din borcan... ba chiar pot spune ca este mai cautat decat gogosarul ;).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 g pasta tomate (din aceea groasa)
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 g zahar + putina miere / 300-400 g zahar (aici banuiesc ca este vorba de gust, eu pun 300 g zahar)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare (neaparat grunjoasa, pentru muraturi)
  • piper boabe, foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote.

Se iau gogosarii si se pun in sosul clocotind pana cand se patrund putin, dar sa aveti grija sa ramana crocanti. Nu va speriati ca este sos putin, gogosarii isi vor lasa suficienta zeama.

Ca sa se patrunda uniform puneti intai jumatate din cantitate, ii scoateti cu spumiera cand sunt patrunsi, apoi adaugati restul si repetati procesul.

Se aseaza apoi gogosarii in borcanele curatate si sterilizate si se toarna sosul fierbinte peste ei. Se capacesc si se racesc in paturi groase.

TIPS-URI

1

Ii lasati sa stea vreo 2-3 saptamani inainte de a-i savura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (9)

andresita 1

19.09.2014, 16:00

Va multumesc mult pentru aprecieri
Sper sa va placa daca ii testati.

mihasara 1

13.10.2015, 17:24

eu fac cu sos de mustar. Sunt deliciosi!!!

IonelBonda71 1

13.08.2019, 10:56

3 kg de gogosari intregi sau dupa ce au fost curatati de codite si seminte?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos