Gris cu lapte si mere caramelizate

de Oana in Mancare copii, 23 Sep 2014 | 45872 vizualizari

 

Un desert de toamna, aromat, ce ne duce cu gandul la copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 linguri rase cu gris
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 mere
  • 20 gr unt
  • 3 linguri cu zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si mere caramelizate:

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris.

Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca. Adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand din cand in cand. Punem apoi grisul in ploaie si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Lasam sa dea cateva clocote si luam craticioara de pe foc. Turnam grisul fierbinte in trei boluri.

Curatam merele de coaja si de cotoare si le taiem felii mai grosute. Intr-o tigaie neaderenta topim untul, adaugam zaharul si apoi merele. Amestecam usor si lasam merele sa dea cateva clocote, pana se evapora zeama si incep sa se caramelizeze usor. La final adaugam scortisoara dupa gust si oprim focul.

Asezam feliile de mere caramelizate peste gris si servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (30)

susu 1

16.02.2015, 07:58

Ti-am furat si eu ideea s-o pun in practica

Oana 1

16.02.2015, 08:56

Go for it

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:58

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte