Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

de mihaelar63 in Porc, 23 Noi 2014 | 46879 vizualizari

 

Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor care isi merita renumele.
Daca vrei sa obtii acel gust original trebuie sa respecti pasii simplii de preparare si ingredientele .Eu am avut o delicioasa carne de porc Mangalita crescut de un fermier dintr-un sat apropiat , bineinteles ungur. Cartofii tot de la el achizitionati. Ceapa si usturoiul primite de la o bunicuta unguroaica .Chiar si paprika este din sursa ungureasca. Atunci de ce nu as putea sa prepar un gulas unguresc ? :)))
Daca vrei sa prepari acest Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne porc, cartofi, ceapa rosie, morcovi, pasta rosii, chimen, dafin, boia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
  • 1.5 kg carne porc
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri pasta Kapia : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 lingurita paprika rosie dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iuti rosii
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 lingurita maghiran+ cimbru uscat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor:

 Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

Legumele se curata si se spala.

Carnea se spala si se portioneaza.

Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .

Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.

Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .

Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.

Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.

Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină