Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

de Valclaudia in Porc, 2 Dec 2014 | 3626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac potrivit
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin piept afumat fiert, taiat bucatele
  • 1 conserva carne de porc
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de prosciutto
  • 1cescuta de orez + alte 400 gr. orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • patrunjel verde
  • afumatura prajita in tigaie in ulei, stropita cu sos de soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia:

Curatam si spalam legumele.

Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.

Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.

Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.

Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.

Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)

Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.

Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.

Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.

Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.

Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.

Un deliciu....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc marinat