Curatam si spalam legumele.
Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.
Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.
Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.
Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.
Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)
Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.
Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.
Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.
Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.
Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.
Un deliciu....
Pofta buna!