O mancare savuroasa, facuta numai cu legume proaspete, plina de culoare si vitamine. Majoritatea legumelor sunt coapte, asa ca imaginati-va numai ce gust are...
Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului.
Rosiile le-am curatat de coaja oparindu-le putin, dupa care le-am taiat cubulete.
Legumele coapte le-am curatat de cotoare si de pielite si le-am pus separat intr-un bol, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o.
Am calit putin ceapa, am adaugat cartofii, apoi legumele coapte, rupte in fasii, cu tot cu zeama.
Le-am amestecat usor si le-am lasat sa fiarba in suc propriu.
Cand sunt patrunse bine am adaugat rosiile si usturoiul, dupa care am condimentat mancarea cu condimente pe gustul meu.
La final am presarat patrunjel proaspat peste mancare.
Va poftesc la masa!