Mi-am cumparat niste forme de guguluf si trebuia sa le incerc . Trebuia sa fac o reteta la care sa ma poata ajuta Oana si sa ii si placa ca sa manance . Asa ca am incercat si a iesit bun de tot .
Am pornit de la ideea unei retete de pe blogul Retete fel de fel
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure .
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma , se albeste si nu se mai simte zaharul . Adaugam clementinele facute piure , uleiul , faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam
Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade cam 20 minute. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca .
Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .