Gogonele in otet

de MotanLaOale in Muraturi, 21 Oct 2014 | 11848 vizualizari

 

Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • frunze telina
  • hrean
  • conopida
  • morcovi
  • PENTRU OTET
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare grunjoasa la litru compozitie
  • 5 linguri zahar la litru compozitie
  • 5-7 boabe piper la litru compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litru compozitie
  • 1-2 foi dafin la litru compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in otet:

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.

Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.

Se spala borcanele si se pun la scurs.

Toate ingredientele se spala sau se curata.

Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.

Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.

Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.

Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.

Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.

Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.

A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.

 

 

TIPS-URI

1

Eu le-am pus in acelasi timp cu cele clasice in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

21.10.2014, 20:10

Minunate sunt!

Rocsi 1

21.10.2014, 21:40

MotanLaOale 1

21.10.2014, 23:25

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele in otet