Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.
Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.
Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.
Se spala borcanele si se pun la scurs.
Toate ingredientele se spala sau se curata.
Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.
Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.
Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.
Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.
Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.
Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.
Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.
A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.
1
Eu le-am pus in acelasi timp cu cele clasice in saramura.