Gnocchi de casa

de katty in Paste, 16 Noi 2014 | 11817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 80-90 gr faina+pentru presarat
  • sare
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa:

Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa  rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .Adunam aluatul intr-o bila . Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm ,  din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn  si le presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem  in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate  , dandu-i o forma 
alungita .
Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in  diferite retete .

Daca nu ii folosim imediat putem sa ii asezam in cutii de plastic si sa ii punem in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu branza colorati