Gogosi a la Motan la Oale
Postat de: CarmenBlue in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: licurici_lra in Dulceata / GemAm spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeAm taiat legumele bucati mai mari. Am pus ulei intr-un tuci, am pus la calit prazul, ceapa verde, morcovul si cartoful. Am calit 5-7 min, apoi am adaugat celelalte legume, un pahar de apa si am...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: medioto59 in ConserveSe spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin. Potrivim de...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemMacesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: mihasara in DulciuriIntr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul. Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Luam de pe foc...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un...Citeste continuarea
Guacamole de casa
Postat de: ctlina in SosuriCuratati ceapa si usturoiul. Taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Indepartati samburele si curatati de coaja. Puneti pulpa in bolul mixerului. Adaugati celelalte ingrediete....Citeste continuarea
GEM DE CAISE
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemPuneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi. Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt a oferi alta textura...Citeste continuarea
GEM DE VISINE
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemSpalam bine visinile si le punem cu 2 kg zahar pana a doua zi. Strecuram sucu (din care facem sirop), punem visinile in robot si le mixam la viteza mare pana obtinem o pasta....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor- Donuts
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă...Citeste continuarea
Gogosi cu struguri
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios, Invelim in folie si dam la...Citeste continuarea
Gorditas cu peste
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe amesteca pesmetul cu sare si piper. Se dau bucatile de peste prin faina, apoi albus de ou, pesmet, albus de ou si iar pesmet. Se gatesc in cuptor la 200 de grade 10-12 minute. Se ung...Citeste continuarea
Garnitura ciuperci umplute la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Baconul se taie bucati marunte. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: mirela0911 in ConserveSe spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte....Citeste continuarea
Gomboti cu prune si ciocolata amaruie
Postat de: Valclaudia in DulciuriSpalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat. Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat...Citeste continuarea
Gogosari umpluti, in sos de ceapa
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in...Citeste continuarea
Gulas de oaie cu fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de...Citeste continuarea
Gogosarii copti ai Bunicii
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe. Se pun gogosarii pe tava tapetata...Citeste continuarea
Găluște cu prune
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii,...Citeste continuarea
Gratin de couscous cu morcov si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de postIncalziti cuptorul la 200 °C. Curatati ceapa. Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului)....Citeste continuarea
Gris cu lapte si dulceata
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-o oala fierbem laptele cu cele 6 linguri de zahar,praful de sare si cele trei lingurite de esenta.Atunci cand laptele incepe sa fiarba adaugam cele 100 g de gris,presarandu-l in ploaie si...Citeste continuarea
Guguluf cu piure de castane si pere
Postat de: andaoana in DulciuriAm folosit piure de castane congelat , un pachet de 200 grame pe care l-am lasat la decongelat. Perele le-am curate de coaja si le-am taiat cubulete destul de mici pe care le-am stropit cu...Citeste continuarea
Ghiveci cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , ardeiul julien , zucchini rondele , cartofii si rosiile cuburi mici . Caliti usor in ulei ceapa si ardeiul .Sarati ....Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: violeta30 in MuraturiTaiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate...Citeste continuarea
Gogoșari întregi murați
Postat de: CulinaryRainbow in MuraturiAm pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuci
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemPrunele se spală, se scot sâmburii și se lasă peste noapte cu zaharul. A doua zi se fierb la foc mic pana se leagă siropul. Spre sfârșit se adaugă sâmburii de...Citeste continuarea
Gogoșele din cartofi si smântână
Postat de: iri_love in Mancare copiiCartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare. După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă la răcit. Separat se bat ouăle, peste...Citeste continuarea
Gogosi cu dulceata de capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriPrimul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza. Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: geobucataras in ZacuscaSpalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam...Citeste continuarea
Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii
Postat de: Corina33 in PasteIntr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua. Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se...Citeste continuarea
Gogosari in otet (la rece)
Postat de: gicuta69 in MuraturiSpalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem intr-un vas mare. Amestecam zaharul ,otetul ,sarea si turnam peste...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu salata de...
Postat de: RuxyRux in SalateSe razuie sau se toaca din cutit varza, morcovul, hreanul, ceapa, se freaca cu sare si se strnage in pumn pentru a scoate si putina zeama. Se adauga uleiul, otetul se potriveste de gust si cu...Citeste continuarea
Gogosele cu nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe amesteca branza de vaci cu laptele condesat, se adauga ouale, sarea, vanilia, coaja de lamaie, amidonul, faina , praful de copt stins cu zeama de lamaie si se omogenizeaza bine compozitia cu un...Citeste continuarea
Galuste cu prune (fara cartofi)
Postat de: Criss in Dulciuri(Eu am avut prune mai mari, dar daca folositi prune bistritene mai mici, va vor iesi mai multe bucati.) Prunele se spala, se sterg cu prosop de hartie, se taie in doua si se indeparteaza...Citeste continuarea
Guguluf de toamna cu dovleac si pere
Postat de: simona72 in PrajituriPerele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida si struguri
Postat de: amalia01 in MuraturiGogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac. Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele. Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine. Hreanul il...Citeste continuarea
Galuste umplute cu prune (gomboti)
Postat de: privatelaura in DulciuriCuratam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita,...Citeste continuarea
Gulii umplute cu quinoa
Postat de: monicamarton in Mancaruri de legumeSpălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi...Citeste continuarea
Gem de merisoare la slow cooker...
Postat de: gaby_d in Slow CookerClateste merisoarele si scurge-le bine de apa. Pune-le in vasul aparatului slow cooker-ului Crock-Pot. Toarna deasupra zaharul si amesteca. Conecteaza aparatul Crock-Pot slow cooker...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez la slow...
Postat de: madi_marin in Slow CookerPunem toate legumele tocate în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l . Adăugăm 500 ml apă sau supă de legume şi foaia de dafin. Setăm pe modul Slow si lăsăm apartul să...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: reisnaor_2006 in MuraturiSpalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa...Citeste continuarea
Gem delicios de prune
Postat de: susu in Dulceata / GemAsezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput...Citeste continuarea
Gem exotic de prune cu nuca si...
Postat de: susu in ConservePunem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: Dya in DulciuriPasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...Citeste continuarea
Gratin cu legume si branza
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: gaby_d in Slow CookerModul de preparare e mai mult decat simplu! Pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot digital 4,7 l conectandu-l la sursa de curent. Pune in vasul paratului Crock-Pot uleiul apoi pasta de...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . ...Citeste continuarea
Gem de prune roşii
Postat de: botcrina in Dulceata / GemSe spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe. Se pun într-o cratiţă la foc potrivit. După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai...Citeste continuarea