Gogosi la cuptor- Donuts

de Catalina L in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 3490 vizualizari

 

Va propun o reteta de Donuts la cuptor....

Gogoasa are o istorie foarte complexa. Exista mai multe variante a inventiei acesteia, dar cu toate au o parte de adevar in ele. Una din aceste teorii sugereaza ca gogoasa a fost inventata in America de Nord de catre colonistii olandezi. Intr-adevar, in secolul XIX, se facea referire la un tip de gogoasa denumite “oliekoek” (un cuvant olandez care literar inseamna “oil cake” – “prajitura in ulei.
O alta teorie despre originea gogosilor a iesit la iveala in anul 2013, care se pare sa predateze toate celelalte ipoteze. A fost descoperita o reteta despre gogosi (asa numitele “dow nuts”) intr-o carte de retete si sfaturi domestice scrisa in anul 1800 de catre sotia baronului Thomas Dimsdale.
Reteta a fost oferita baronesei de catre o cunostinta care a transcris-o pentru instructiunile pentru gatit a unei delicatese locale numita “Hertfordshire nut”.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 250 g făină
  • 10 cl de lapte
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 50g unt
  • zahăr pudră, nutella, zeama de lamaie etc...
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor- Donuts:

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute

într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unui pahar.

Le puteti face cu o gaura in mijloc, umplute cu Nutella sau puteti face forme diverse....

Le depuneti pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Acoperiti-le cu un prosop si le lasati sa creasca inca 30 de minute.

Le coaceti la cuptor la 200°C timp de 10-12 minute. 

 

Le puteti decora cu zahar pudra , cu glazura alba (zahar pudra cu un pic de lapte sau zeama de lamaie),  cu glazura de nutella.....

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

maximum 10-12 minute la cuptor pentru a fi pufoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor- Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata