Curăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce, paprika, aşa cum îi spunem prin părţile noastre a Transilvaniei. Luăm vasul de pe foc imediat pentru că boiaua se arde foarte repede.
Adăugăm toate legumele tăiate cubuleţe. Punem foarte puţină apă deoarece legumele vor lăsa o zeamă bogată şi gustoasă, ,,zaftul,, cum îi mai spune. Punem 5-6 foi de dafin, sare şi piper. Acoperim vasul cu un capac(întredeschis). Amestecăm în gulaş de câteva ori pentru a nu se prinde, iar focul să fie domol, adică micuţ.
Timp de fierbere: până în 35 de minute, depinde mult de cartofi să fie moi. În final pisăm 4-5 căţei de usturoi şi îi adăugăm la gulaş şi deasemena cana de bulion. Lăsăm să dea în clocot de câteva ori si gataaa bunătatea de gulaş.
Vă recomand şi 1-2 ardei iuţi, chiar foarte iuţi lângă gulaş.
Cei care iubiţi mâncarea picantă, ardeiul iute îl puteţi fierbe în gulaş, aroma va fi excelentă şi iuţeala pe măsură, doar să nu-mi plângeţi lângă farfurie :)