Gogosari in otet (la rece)

de Gicuta in Muraturi, 16 Sep 2015 | 18302 vizualizari

 

Crocanti si aromati

 

INGREDIENTE

  • 7 kg gogosari
  • 800 ml otet
  • 8 linguri cu sare pt.muraturi
  • 600 g zahar
  • 2 radacini hrean
  • 2 teline(frunza si radacina)
  • mustar boabe
  • piper boabe
  • ienibahar
  • frunze dafin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet (la rece):

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem intr-un vas mare. Amestecam zaharul ,otetul ,sarea si turnam peste gogosari. Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat . In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei.  A doua zi asezam gogosarii in borcane iar printre ei punem bucatele de hrean si telina.La fiecare borcan adaugam: dafin,boabe de mustar ,piper si ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu  frunze de telina si turnam lichidul strecurat , astfel incat sa acopere bine gogosarii. Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet (la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gicuta 1

16.09.2015, 21:48

Bunica, Rocsi

miki_a 1

17.09.2015, 11:12

Foarte buni! De vreo cativa ani numai asa pun!

Gicuta 1

17.09.2015, 11:41

Ela

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi