GEM DE CAISE

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 13 Oct 2015 | 10665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg caise
  • 5 kg zahar
  • 1 plic conservant
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE CAISE:

  • Puneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi.
  • Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt  a oferi alta textura gemului.
  • Puneti la fiert 50-60 minute cu restul de zahar, amestecand mereu pentru a evita prinderea de cratita.
  • Adaugati conservantul si mai lasati sa fiarba 20-30 minute.
  • Puneti in borcanele curate si uscate, infiletati si asezati-le cu capul in jos pt 20 minute.
  • Pastrati la loc intunecat si racoros.

TIPS-URI

1

Puteti adauga frunze de menta proaspata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise