Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să fac și eu acești gogoșari! Sunt minunați, cred că am mâncat din ei de-un borcan, până să-i așez pe toți în borcane! Mulțumesc pentru rețetă, Oana! :-*
Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte.
Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și sarea. Ulterior se adaugă și boabele de muștar și piper și foile de dafin. Se fierb toate la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. Se pun gogoșarii în oală, astfel încât să fie acoperiți de sos. Se lasă să fiarbă în jur de 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea fi așezați în borcane.
Se spală borcanele, se sterilizează apoi se așază gogoșarii, cât de mulți incap. Se toarnă sosul peste ei astfel încât să nu rămână bule de aer printre. Se pun capacele, apoi se pun la bain marie pentru o oră. Se scot si se așază în pături și se lasă până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
Se servesc alături de o friptură sau cartofi prăjiți.
Poftă bună!
1
Eu am folosit borcane de 380 g.
2
Am făcut doar jumătate de porție, rețeta inițială fiind dublă.