Gogosari in otet

de violeta30 in Muraturi, 27 Sep 2015 | 7582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • otet
  • apa
  • zahar
  • sare
  • morcovi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. 

Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama rezultata si imi place sa o fac mai dulce, dulce-acrisoara, dar sa se simta si sarea. O punem la fiert pana da primul clocot si adaugam gogosarii. Ii lasam foarte putin pana se inmoaie cat de cat, nu trebuie lasati prea mult ca devin moi. Vom pune gogosari la oparit doar cat sa-i acopere saramura, nu trebuie ingramaditi pentru ca trebuie sa se opareasca pe toata suprafata.

Borcanele spalate si scurse trebuie sa le avem la indemana pentru ca trebuie sa ne miscam repede. Pana vom pune gogosarii la oparit, morcovul trebuie taiat si asezat in borcane.

Gogosarii pe care i-am scos de la oparit ii vom pune imediat in borcane, ii vom aseza bine, dar nu foarte inghesuiti ca sa patrunda zeama peste tot. Cum am terminat cu gogosarii, mai lasam saramura pana da in clocot si apoi o punem fierbinte, cu grija, peste gogosari.

Punem borcanele cu capacele in jos cateva ore, apoi vom intoarce si le vom depozita in camara pana cand le vom consuma.

TIPS-URI

1

nu mai pun hrean pentru ca isi schimba gustul in timp;

2

nu pun nici telina ca se amarasc si le schimba si culoarea;

3

in felul acesta tin pana la 3-4 ani fara sa isi schimbe gustul.

4

fiecare poate pune ce ii place (telina, hrean, conopida, etc)

5

din 5 kg de gogosari mi-au iesit 2 borcane de 1700 ml si unul de 4500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveți murați - de vară