Gogosari in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 19 Oct 2015 | 7179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogosari
  • frunze de telina
  • Pentru saramura
  • 1 litru de otet de 9 grade(eu folosesc Topoloveni)
  • 3 litri apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 1 lingura de zahar la litru
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii.
Saramura
Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.
Potrivim de sare si acru dupa gust.
Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.
In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).
Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.
Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.
Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)
Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.
Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.
Capacim.
Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat  prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic  si fierbem circa 15-20 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim  cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet