Reteta nr. 90 este una speciala . Un desert indian de vis !
Pentru gogosele avem nevoie de :
Pentru sirop :
Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp in care se pregateste siropul. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul ,zeama de lamaie si pastaile de cardamom si se pune pe foc la flacara medie. Dupa ce a inceput sa fiarba,se da flacara la minim si se lasa sa fiarba. Intr'o oala suficient de mare se pune uleiul pentru prajit in asa fel incat gogoselele sa pluteasca (ele se vor umfla putin cand se prajesc) . Se formeaza bilute mici din aluat si se pun la prajit in uleiul incins. Se amesteca printre ele pentru a se rumeni uniform. Cand sunt gata,se scot pe servetel de hartie pentru a absorbi orice exces de ulei. Se opreste focul la sirop,se pune apa de trandafiri si sofranul, si se pun gogoselele peste el. Se acopera cu un capac si se lasa cam 30 de min pentru ca gogoselele sa absoarba siropul( ele isi vor dubla volumul) Pofta buna !