pentru "Saptamana barbatilor care gatesc"
Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat
O reteta delicioasa si reconfortanta, perfecta pentru a va indulci micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza.
Cu instructiuni simple si ingrediente de baza, veti putea sa va bucurati rapid de aceste delicii acasa.
Ingrediente pentru Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat:
Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml).
Cernem faina.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.
Lasam la crescut circa 10 min.
In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.Adaugam restul de lapte(caldut).
Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.
Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.
Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.
Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).
Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.
Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.
Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.
Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).
Pofta buna!
Va propunem si reteta de Gogosi simple si cea de Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor
Va mai recomandam si reteta Gogosi cu branza