Galuste cu prune

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 3311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 1 praf sare
  • 0.5kg prune
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 gr unt
  • 150 gr pesmet
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

  1. Intr-o tigaie incapatoare  incingem untul dupa care adaugam pesmetul. 
  2. Il lasam sa se rumeneasca amestecand  din cand in cand sa nu se lipeasca.
  3. Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.
  4. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii pasam.
  5.  Adaugam faina, sarea, grisul, putina scortisoara, 1 plic de zahar vanilat plus oul si amestecam pana obtinem un aluat lipicios.
  6. Scoatem samburii prunelor taindu-le doar pana la jumatate si in locul samburilor adaugan zahar brun amestecat cu scortisoara.
  7. Cu mainile "unse" cu faina, luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.
  8. Strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul. 
  9. Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.
  10. Punem apa la fiert cu un praf de sare.
  11. Scufundam galustele in apa. 
  12. Cand s-au ridicat deasupra sunt gata. 
  13.  Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei palete si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune