publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de ciuperci cu prosciutto
Curatati si spalati ciupercile champignon de pelite . Curatati si spalati ceapa si morcovii si gogosarul. . Caliti in ulei 1-2 min ,ceapa tocata , morcovii rondele , prosciuto si gogosarul cubulete . Adaugati 3 l apa, sarati si fierbeti . Cand morcovii...
Salata cu seminte
Semintele se amesteca cu ulei, zeama de lamaie si sos de soia . Salata verde se spala si se scurge de apa . Rosiile se spala si se feliaza. Se amesteca toate + boabele de porumb scurse de zeama .
Aperitiv cu branzeturi
Branzeturile se feliaza . Legumele si fructele se spala si se curata , se feliaza daca e cazul . Se aseaza pe un platou .
Rata [ ratza] a la Jamie
Rata curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul . Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper . Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei...
Ciuperci umplute la tava
Ciupercile se spala si se curata de pelita exterioara si de codite , se sareaza . Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Fiecare ciuperca se umple cu bacon taiat cubulete , se pune putin unt , boia . Se pune capac o feliuta de cascaval afumat . Stropiti fin cu ulei...
Piept de curcan parizian
Spalati pieptul de curca , il taiati felii foarte subtiri. Amestecati iaurtul cu mustar, ulei masline, hrean , sare si piper . Puneti carnea de curcan in aceasta compozitie si dati la rece cateva ore . Din faina oua, lapte si sare dupa gust preparati o maia...
Ciocanele de pui cu ciuperci
Pulpele de pui se curata si se spala . Ceapa se curata si se taie cubulete , se caleste in putin ulei . Se adauga ciocanelele ,sare piper , boia , ciupercile taiate si pasta de rosii .Amestecati si puneti apa calduta cat sa acopere carnea . Fierbeti la foc mic [ 30 min] pana...
Ciorba cu gulii
Puneti o oala cu apasi sare la fiert [ aprox 3 l] Taiati marunt ceapa , prazul, ardeiul iute si Kapia . Curatati guliile si morcovii . taiati cuburi . Puneti legumele la fiert [ vor fierbe repede ,in vreo 15 min ] Stropiti ciorba cu putin ulei , o...
Muschiulet pe pat de ciuperci
Muschiuletul se spala si se curata ,se impaneaza cu usturoi , se condimenteazasi se presara cu cimbrisor . Il ungeti cu putin ulei si il infasurati in folie transparenta. Lasati sa se odihneasca 2-3 ore minimum la frigider . Intr-o tigaie cu uleiul de masline caliti usor ardeiul taiat cubur[...
Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]
Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava . Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii. Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde. Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se...
Pilaf cu urzici
Legumele se curata si se spala. Urzicile se aleg si se spala bine . Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei . Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min . Puneti apa [ dublu cat sa acopere compozitia ], sare + rosiile taiate cubulete +...
Scoici cu taitei chinezesti
Ardeii , telina , prazul si usturoiul , taiati rondele se prajesc usor in putin ulei. Adaugati scoicile spalate + untul si mai prajiti 3-4 min . Asezonati cu sosde soia , sos de peste , zeama si coaja de lamaie . Serviti cu taitei chinezesti prajiti.[ taiteii fierti in apa cu sare se pun...
Salau cu rosii , praz si masline
Salaul se curata se spala , se portioneaza si se aseaza intr-o tava teflonata, Se sareaza , se pun boabele de piper[ le gasesc delicioase dupa ce se patrund de sos si sosul de ele ], Puneti maslinele , usturoiul curatat [ catelul taiat doar in doua], prazul taiat...
Ciorba a la grec cu legume si ciuperci
Curatati , spalati si taiati cuburi ceapa , ardeiul ,morcovii si telina . Caliti usor legumele 1-2 min . in ulei .Sarati. Puneti 3 l apa si lasati pana cand legumele sunt aproape fierte. Adaugati ciupercile curatate si feliate .acriti cu zeama de lamaie .Piparati....
Telemea de oaie cu busuioc si piper
Telemeaua de oaie se taie cuburi 3/3 cm . Uleiul de masline se amesteca cu piperul bobe , busuiocul si usturoiul tocat . Daca doriti sa serviti prepartul mai repede , incalziti usor uleiul sa se intrepatrunda bine aromele . Amestecati cu atentie sa nu...
Telemea de vaca cu rozmarin
Branza se taie cubulete cam de 3/3 cm . Usturoiul , ardeii se curata si se toaca marunt + rozmarinul tocat se amesteca cu uleiul de masline si pasta de ardei. Pentru potentarea gusturilor am dat amestecul 1 minut la incalzit in cuptorul cu microunde ....
200-Salata Cezar by Jamie Oliver
Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate , piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline . Se da tava la cuptorul bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane crocante de paine...
Salau la cuptor cu orez mexican
Din sosuri , ulei ,zeama si lamaie si sare se prepara un amestec in care se pun la marinat bucatile de salau curatat si portionat .Se marineaza minimum 2 ore . Pestele presarat cu cimbrisor verde se coace la cuptor asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Este gata...
Mancare de mazare cu carne
Legumele se curata , se spala si se taie cubulete si se calesc in ulei . Adaugati carnea spalata si taiata cuburi mai marisoare . Amestecand puneti pasta de rosii , pasta de ardei, boiaua ,sarea si mazarea. Complectati cu apa cat sa acopere bine totul , puneti...
Catina -comoara din camara mea
Catina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat 4 cani cu zahar deasupra . Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati asa cateva ore pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop . Fierbeti la foc...
Tartine din cartofi cu icre
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare , se curata si se feliaza rondele . Rondelele se ung cu salata de icre si se decoreaza cu ridichi , praz si ardei iute . Tartinele sunt deliciose cat cartofii sunt calzi. Asezonati cu piper proaspat macinat .
Mamaliguta cu trei branzeturi si friptura
Din faina de malai+ apa + sare se face o mamaliguta . Intr-o tava teflonata se pune friptura taiata fasii , alternandu-se cu straturi de mamaliguta si branzeturi rase . Nu e nevoie de ulei , grasimea de la friptura e suficienta . Se da tava la cuptorul...
Cina rapida la tigaie
Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min. Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe ambele parti in ulei Olisana [mix din ulei de rapita , orez,porumb, susan si samburi de struguri ]. Se...
Ciorba cu carnati si mazare
Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta . Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat . Puneti totul intr-o oala sub aburi +3 l apa . Se fierbe 25 min din momentul cand incepe sa suiere . Raciti oala sub...
Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]
Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei, zahar si un praf de sare . Aluatul este lasat 20 min la rece [ se poate lucra mai bine ] Se formeaza in palma niste mici placintele peste care se...
Ceafa de porc cu salvie si rosii
Bucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu cartofi natur stropiti cu sosul format in tava si cu cealalta rosie taiat alaturi .
Pulpe de pui umplute cu hribi de padure si gogosari
Gogosarul taiat se inabusa in unt impreuna cu usturoi,sare si patrunjelul tocat . Pulpele se sareaza, se bat usor si se umple cu umplutura de mai sus . Se pun intr-o cratita [teflonata] , se fixeaza cu scobitori . Pulpele se stropesc cu ulei,i vin alb + busuioc si se...
Crap in crusta la cuptor
Pestele se curata , se spala si se portioneaza rondele . Se amesteca ingredientele pt. marinata . Crapul se pune in sosul pt . marinata la rece 2-3 ore. Rondelele se tavalesc prin pesmet amestecat cu faina de malai. Se coc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt ...
Ciorba de vacuta cu legume
Carnea se spala , se portioneaza cuburi . Legumele se curata , se spala si se taie ce forma doriti . Carnea si legumele se prajesc usor in ulei 3-4 min . Se pun aprox 3l apa , sare +mazarea verde si se fierb cam 40 min . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust . Asezonati cu patrunjel verde...
Ciorba de capete de peste
Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi . Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca...