Fan - peste declarat . Nu scap nici o ocazie de al prepara si savura !!!
Salaul se curata se spala , se portioneaza si se aseaza intr-o tava teflonata,
Se sareaza , se pun boabele de piper[ le gasesc delicioase dupa ce se patrund de sos si sosul de ele ],
Puneti maslinele , usturoiul curatat [ catelul taiat doar in doua], prazul taiat rondele Si rosiile cubulete .
Pasta de rosii o amestecati cu uleiul de masline , putina sare si 2-3 linguri de apa , sosul format il turnati peste salau .
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava 20 min. la cuptorul incins in prealabil .
Dupa 20 min . scoateti folia si lasati sa se rumeneasca inca 10 min .
Serviti cald c u garnitura dorita . Pentru silueta merge bine si fara .
Pofta buna la peste !!!
1
Atentie la curatarea salaului ,are dinti , si aripioare ce te-ar putea rani !!
2
Salaul are o carne alba , gustoasa si densa , se preteaza bine pentru pregatirea la cuptor , plachie , saramura.
3
Folositi piper boabe la fripturi , preparate , inabusite , tocanite . e delicios , gustul lui nu va fi asa de intens-suparator ca macinat .