Salau cu rosii , praz si masline

de mihaelar63 in Salau, 28 Mar 2011 | 7412 vizualizari

 

Fan - peste declarat . Nu scap nici o ocazie de al prepara si savura !!!

 

INGREDIENTE

  •  1 salau [1.2-1.5 Kg]
  • sare
  •  1 lingurita [ rasa] piper boabe
  • 150 gr masline negre
  • 5 catei usturoi
  • 1 praz mai tinerelsi subtirel
  • 3 rosii
  • 3 linguri pasta rosii
  • 150 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu rosii , praz si masline:

 Salaul se curata se spala , se portioneaza si se aseaza intr-o tava teflonata,

 Se sareaza , se pun boabele de piper[ le gasesc delicioase dupa ce se patrund de sos si sosul de ele ],

 Puneti maslinele , usturoiul curatat [  catelul taiat doar in doua], prazul taiat rondele Si  rosiile cubulete .

Pasta de rosii o amestecati  cu uleiul de masline , putina sare si 2-3 linguri de apa , sosul  format il turnati peste salau .

 Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava 20 min. la cuptorul incins in prealabil .

 Dupa 20 min . scoateti folia si lasati sa se rumeneasca inca 10 min .

Serviti cald c u garnitura dorita . Pentru silueta merge bine si fara .

Pofta buna la peste !!!

TIPS-URI

1

Atentie la curatarea salaului ,are dinti , si aripioare ce te-ar putea rani !!

2

Salaul are o carne alba , gustoasa si densa , se preteaza bine pentru pregatirea la cuptor , plachie , saramura.

3

Folositi piper boabe la fripturi , preparate , inabusite , tocanite . e delicios , gustul lui nu va fi asa de intens-suparator ca macinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu rosii , praz si masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta