Salau la cuptor cu orez mexican

de mihaelar63 in Salau, 17 Ian 2011 | 9788 vizualizari

 

Nu trece saptamana si fac peste , copt, fript , ciorba sub orice forma e savurat cu placere ..

 

INGREDIENTE

  • 1 salau
  • 2 linguri worchester
  • 2 linguri sos thai cu chili
  •  4 linguri ulei masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde
  • 250 gr orez basmati + sare
  • 500 gr legume mexicane
  • 1 ardei rosu
  • 1 tulpina telina
  • 5 cm praz
  • rosii chery
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu orez mexican:

  1. Din sosuri , ulei ,zeama si lamaie si sare se prepara un amestec in care se pun la marinat bucatile de salau curatat si portionat .Se  marineaza minimum 2 ore .
  2.  Pestele presarat cu cimbrisor verde se  coace la cuptor asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Este gata cand incepe sa se rumeneasca .
  3. Ardeiul  rosu , prazul si tulpina de telina se calesc in putin ulei se aduga legumele  mexicane , sare  si orez . Se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperite conform modului de preparare al orezului .
  4.  Serviti pestele  insotit de orez si legume verzi .

TIPS-URI

1

Nu uitati de nelipsitul mujdei de usturoi .

2

Salaul fiind un peste rapitor cu carnea mai densa are nevoie de mai multa sare . Nu-l coceti , prajiti prea tare , isi pierde suculenta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu orez mexican" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu "glazura" de usturoi