Ciorba de capete de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Dec 2010 | 27705 vizualizari

 

Ciorbita aceasta o fac pentru mine fara smantana in post . Sotului ii adaug smantana , asa ca ,, impac si capara si lupul si ...'' pe toata lumea !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capete de salau , crap , somn  [ eu am tot avut adunatela congi ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 3 linguri orez
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet
  • zeama lamaie
  • smantana
  • tije de telina [apio]
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de capete de peste:

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum  10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .

Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari

Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .

La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .

CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .

TIPS-URI

1

Daca va place ciorba de burta puteti sa ,, terminati ''si pe cea de peste la fel . smantana o amestecati cu 2-3 linguri de mustar , un galbenus de ou , amestecati totul , diluati cu zeama calduta si adaugati la restul ciorbei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de capete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie