publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Guguluf cu dovleac
Am pregatit mai întâi dovleacul. Am dat miezul pe razatoarea cu ochiuri mari.Am amestecat dovleacul razuit cu 300 gr zahar si l-am pus pe foc.L-am lasat sa fiarba pâna a ajuns la consistenta unui gem. Am adaugat vanilie,scortisoara ,ghimbir si coaja de portocala....
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)
Am pregatit mai întâi aluatul. Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte). Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul pudra,cele doua oua batute si untul pe care l-am topit si l-am racit. Am adaugat laptele cu...
Prăjitură cu griş şi sirop de lapte
Am pus stafidele cu putin rom sa se înmoaie. Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul,am adaugat galbenusurile ,grisul si stafidele scurse. Am pus totul într-o tava tapetata si am pus la cuptor circa 30 de minute,pana se coace. Am facut un sirop din lapte,zahar...
Prăjitură cu măr şi glazură de brânză
Am pregatit mai întâi coca. Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale. Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia. La urma vanilia ....
Chec cu aromă de lamâie
Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt. Daca este cazul mai adaugati o lingura de faina,compozitia trebuie sa ramana totusi destul de „lejera” pentru ca sa fie...
Chec marmorat cu afine si stafide
Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 3 linguri de ulei Am bautut albusurile cu un praf de sare. Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie,am pus pe foc sa fiarba. Stafidele le-am pus la înmuiat în rom. Am turnat...
Salata de conopidă cu iaurt
Conopida am desfacut-o buchetele,am spalat-o si am pus-o sa fiarba in apa cu putina sare. Am scurs apa si când s-a racit,am zdrobit-o cu furculita. Am amestecat maioneza cu iaurtul,am pus verdeata,am pus-o peste conopida si am condimentat. Atat a fost tot,ramâne doar sa...
Chifteluţe cu sos de roşii
Am pregatit mai întâi chiftelutele. Am amestecat carnea tocata cu cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce i-am stors putin de zeama.Am pus si painea înmuiata si scursa si ea. Am pus usturoiul,oul ,verdeata si am condimentat. Am facut chiftele mai mari pe...
Cartofi aromaţi la cuptor
Cartofii i-am curatat si i-am fiert asa întregi în apa cu sare.Când au fost aproape fierti ,i-am luat de pe foc si i-am scurs de apa. Intr-o tava am pus putin ulei si am pus cartofii condimentati si rozmarinul. Am lasat tava in cuptorul preâncalzit pâna au...
Desert „Roşu şi alb”
Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte. Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna...
Iahnie de fasole cu costiţă de porc
Fasolea se spala si se lasa în apa rece pâna a doua zi. Costiţa se spala si se taie bucati mai mari. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Punem fasolea sa fiarba un clocot,apoi aruncam apa si o punem in alta apa fierbinte.Adaugam costiţa si ceapa uscata taiata marunt....
Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere
Preparare Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere Se mixeaza frisca si se pune la rece. Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se...
Ciorbă de legume cu găluşte de griş
Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt. Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare. Am lasat sa fiarba. Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si...
Budincă de pâine
Laptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie. Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom. Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o lingura pentru final),vanilie si coaja de lamâie.Am pus si stafidele scurse dupa ce s-au...
Găluşte cu prune
Prunele le-am taiat jumatati,am scos sâmburele si le-am presarat cu zahar brun si scorţisoara. Am fiert cartofii in apa cu putina sare.I-am scurs,i-am curatat si i-am dat pe razatoare.Am pus putin sare,zaharul brun si ouale pe rând.Apoi faina si la final amidounul. Rezulta un...
Coaste şi fleica de porc cu varză
Pentru ca n-am mojar,am sfarâmat grosier boabele de mustar si coriandru.Am taiat marunt ardeiul iute. Am presarat ulei de masline pe carne,apoi am pus sare si celelalte condimente si ardeiul iute. Fleica de porc am rulat-o,am prins-o cu bride de silicon,apoi am taiat ruloul...
Prăjiturele pentru micul dejun
Am mixat ouale cu zaharul .Am adaugat uleiul,iaurtul si faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am luat putina compozitie si se amesteca cu cacao. Am folosit vasele de ramekin’s pe care le-am uns cu putin unt. Am pus compozitia cu cacao pe fundul vaselor,apoi am pus...
Prăjitură cu brânză dulce
Pregatim mai întâi coca. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar,putina faina si lapte caldut si lasam sa dospeasca. Când a dospit o amestecam cu restul ingredientelor si facem o coca mai moale dar care sa nu fie lipicioasa,sa putem intinde o foaie din ea. Lasam...
Tagliatelle cu pui la cuptor(Pasta al forno)
Am fiert pastele,apoi le-am scurs , Am taiat pieptul de pui fasii,le-am condimentat si le-am prajit pe gratar. Morcovii i-am taiat si i-am calit cu putin ulei,apoi am pus putina apa cat sa se inmoaie. Smântâna am amestecat-o cu laptele. Peste morcovi am pus sucul de rosii...
Murături cu „de toate”
Se spala toate legumele,se aseaza în borcane dupa preferinta.Gogosarii se taie felii si se oparesc ,se lasa sa fiarba un clocot,se racesc cat sa se poata aseza in borcane. Se fierbe lichidul,se lasa sa se raceasca,apoi se pune în borcane.Se închid borcanele cu capacele si se...
Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem
Am pregatit mai întâi blatul. Am topit cele 50 gr ciocolata cu laptele.Am lasat sa se raceasca. Am taiat aschiile de ciocolata. Am separat ouale si am batut albusurile spuma.Am adaugat pe rând zaharul,vanilia si zeama de lamâie. Galbenusurile le-am amestecat cu...
Orez cu legume sau ghiveci
Rosiile se oparesc cu putina apa fierbinte,se decojesc si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzi. Se taie si ardeiul si gogosarul dupa preferinta. Ceapa se caleste in ulei pana devine sticloasa,se adauga si morcovul,ardeii si...
Gem de prune
Prunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în cuptor aproximativ o ora si un sfert.La final se adauga scortisoara. Se pune fierbinte in...
Desert „ Dia”
Am pregatit mai întâi blatul. Am separat cele 5 oua. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea....
Plăcintă spirala cu brânză sărată (2)
Am sfarâmat brânza,am amestecat-o cu iaurtul,smântâna si ouale batute.Am condimentat si am adaugat mararul taiat marunt. Am uns o tava de tarta cu unt. Am luat cate doua sau trei si le-am uns cu unt topit cu ajutorul unei pensule.Am pus brânza deasupra si am...
Zacuscă cu vinete
Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele. Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata si se da si ea prin robot. Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga...
Tartă cu brânză şi legume
Dovlecelul l-am curatat si l-am dat pe razatoare.La fel si morcovii. Am pus putina sare pe dovlecel si l-am scurs de zeama. Am amestecat dovlecelul,morcovul,si restul legumelor.Am pus si verdeata.Ama condimentat. Am mixat ouale cu smântâna si faina. In amestecul de ou am...
Prăjitură cu pere,caramel şi brânză
Am preparat mai întâi caramelul. Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca. Am pus vasul iarasi pe foc si am lasat sa mai fiarba cateva clocote pâna cand sosul are o...
Desert cu iaurt şi mure
Frisca se mixeaza si se pune la frigider. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece. Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul). Punem amestecaul sa fiarba cateva clocote,apoi trecem prin sita sa scoatem semintele. Lasam amestecul...
Rulouri de pui în bacon
Pieptul de pui se feliaza si se bate folosind o folie alimentara,astfel nu se va rupe si nu vom stropi toata bucataria. Se condimenteaza si se lasa la frigider o ora. Se pune apoi pe fiecare bucata cate o felie de branza topita,se închid capetele sa nu iasa branza,se ruleaza.Apoi se...