Ciorbă de legume cu găluşte de griş

de diaconta in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2012 | 29018 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cantităţile sunt în functie de cantitatea de ciorba care o doriţi:

  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O radacina pastârnac
  • O gulie mica
  • O bucata ţelina radacina
  • O ceapa mica
  • Sare,piper
  • Patrunjel si leustean verde
  • ulei

Pentru găluştele de griş:

  • 1 ou
  • 3 linguri griş
  • Sare

Pentru servit:

  • Smântâna
  • Ardei iute
  • Zeamă de lamâie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de legume cu găluşte de griş:

Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.

Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.

Am lasat sa fiarba.

Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si aproximativ 3 linguri de griş.Puneti grisul pe rând,nu trebuie sa fie o compozitie prea groasa dar nici subtire ca altfel se vor împrastia.

Cand zarzavatul este aproape fiert,am pus leusteanul si am potrivit de sare si piper.

Apoi am pus galustele.Cu o lingurita udata in apa rece,am luat cate putina compozitie din marginea vasului si le-am pus în oala.

Când au fiert si galustele(s-au ridicat la suprafata),am pus patrunjel verde deasupra si am oprit focul.

Se serveste cu sau fara smântâna dupa preferinte.

Noua ne plac ciorbele mai dulci,acrite doar cu smântâna,dar se poate adauga si zeama de lamâie.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de legume cu găluşte de griş" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi